Agenda details

Datum: 26 feb 2016 –
Tijd: 14:00 – 16:30
Plaats: Movisie Catharijnesingel 47, Utrecht

Voorbereiding presessie CEDAW

Van 7 tot 11 maart 2016 komt de presessional working group van het CEDAW-comité bijeen in Genève. Dan stelt de werkgroep de List of Issues & Questions vast: de nadere vragen aan de Nederlandse regering over de implementatie van het VN-Vrouwenverdrag. Daarbij laat de werkgroep zich graag informeren door NGOs, zowel schriftelijk via een schaduwrapportage als mondeling tijdens een informele bijeenkomst in Genève.

Het Netwerk VN-Vrouwenverdrag heeft een schaduwrapportage naar Genève gestuurd, namens de 52 organisaties die deze onderschreven hebben. In het korte ‘oral statement’ kunnen niet alle onderwerpen uit de schaduwrapportage toegelicht worden. Tijdens de achterban bijeenkomst zal tot een selectie van onderwerpen besloten worden.
De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 26 februari  2016 vanaf 14.00 uur bij Movisie in Utrecht: Catharijnesingel 47 (3511 GC).
Het programma vindt u hieronder.

Vertegenwoordigers van de ondertekende organisaties en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. U kunt zich aanmelden via het contactformulier.

Programma:
–      Inleiding over het VN-Vrouwenverdrag en de rapportage cyclus door Leontine Bijleveld, voorzitter Netwerk VN-Vrouwenverdrag en middagvoorzitter
–      Samenvatting NGO Schaduwrapportage door Alicia Dibbets en Ines Orobio de Castro
–      Gelegenheid tot vragen stellen
–      Samenvatting rapportage College voor de Rechten van de Mens door Ineke Boerefijn
–     Gelegenheid tot vragen stellen
–     Voordrachtsronde van onderwerpen
–      Stemming
–      Afsluiting met een hapje en een drankje